Edit. 28.11.
Aika pian mä kaivoin sen sukan sieltä korinpohjalta ja nyt on päättelyt tehty ja toinenkin sukka melkein valmis. Kuvia tulee kunhan muista niitä napsia.
Kiitos kannustuksesta ja myötätunnosta:)

***************************************

Useammassakin blogissa on huudeltu kadonneen päättelykeijun perään. Jos joku vielä semmoista kaipailee niin voin kertoa että tänne se on muuttanut ja hyvin joutaisi pois!

Keijun viimeisin ilkeys kohdistui step-sukkaani, ensimmäiseen 2mm puikoilla neulottuun. Se on kärjestä aloitettu kuten nykyään kaikki tekemäni sukat. Tiimalasikantapää onnistui hyvin ja sukka on mutenkin mieleinen. Kun varsi oli sopivan mittainen, päättelin silmukat, ihailin melkein valmista työtä ja silloin se ilkimys iski: Otin saman tien neulan uudesta chibistäni ja päättelin keijun kehoituksesta pitkän langan huolellisesti. Kääntelin ja katselin kokonaan valmista sukkaa ja päätin sovittaa sitä vielä kerran....
Olin päätellyt varrensuun silmukat niin tiukasti, että sukka ei sopinut jalkaan! Ja loppulanganpää oli myös pääteltynä siististi (ja tiukasti) resoriin. Ihan vaan pari rumaa sanaa mielessäni yritin aikani etsiä pääteltyä langanpäätä purkaakseni liian kireän reunan mutta eihän sitä mistään löytynyt, sakset esiin ja katkomaan sopivannäköistä (=väärää) lankaa. Seurasi lisää kiroilua, tarvittiin saksia, virkkukoukkua ja sitkeyttä mutta nyt reunasilmukat ovat sekalaisessa järjestyksessä apulangalla ja koko sukantekele lankakorin pohjalla.
Ei siis kuvia tarjolla.